KULØRTE HUSE TIL BOLIGER OG ERHVERV

Rytmegruppen er et mindre byggeri med boliger og erhverv bestående af flere små kulørte punkthuse. De henvender sig især til beboere og virksomheder, som ønsker at være en del af et fællesskab.

Kreativt fællesskab

Arkitekten bag Rytmegruppen bor selv i bebyggelsen Rytmegruppen, og projektet afspejler tydeligt lysten til at være del af et kreativt fællesskab – både internt i bebyggelsen og i samspil med resten af Musicon. 

De fire nye punkthuse er opført i træ med facader i kulørte farver og et væksthus på taget. Dermed bliver byggeriet en fin kontrast til Containerstriben og de store boligenheder i grå nuancer, som er hjem for lærere og elever på Roskilde Festival Højskole.

Trods sin beskedne størrelse på i alt 360 kvadratmeter rummer Rytmegruppen både boliger og lokaler til erhverv.

Mere sammenhæng i bydelen

Punkthusene står tæt og inviterer til fællesskaber. De ligger op ad kvarterets ressourceplads, hvor beboere og erhvervsdrivende samles om at dyrke grøntsager. På den måde bidrager Rytmegruppen til fællesskaber og spændende aktiviteter. Også de kreative erhverv i stueetagerne kan fungere som et bindeled mellem naboerne i både handelsstrøg og højskolemiljø.

FAKTA OM RYTMEGRUPPEN

  • Rytmegruppen består af fire separate punkthuse - bygget sammen to og to.
  • Bygninger har fået navne efter instrumenter, der tilsammen udgør en rytmegruppe
  • Tilsammen rummer byggeriet én større bolig, fire klubværelser og 144 m2 erhvervslokaler til små virksomheder i stueetagerne.
  • Byggeriet er færdiggjort i 2020 og ejes af BilleArc ApS og Gakkelakken ApS.