ERFARINGSKATALOG

Siden Roskilde Kommune overtog en tidligere industrigrund i den sydlige del af Roskilde i 2003, er der opstået et nyt byområde uden sidestykke. En del af de mange erfaringer er samlet i et katalog, som du kan læse online her

Erfaringer fra en nyskabende byudvikling

Et besøg i Musicon-bydelen påvirker sanserne hos de fleste.

Arkitekturen, sporene fra fortidens industri, store og små events og ikke mindst de mange kreative ildsjæle skaber tilsammen en helt særlig atmosfære.

Roskilde Kommune overtog grunden i 2003 og satte gang i et stort visionsarbejde – med ’livet før byen ’ og ’samskabelse’ som nøgleord.

Et erfaringskatalog fra slutningen af 2022 giver et indblik i 20 års tæt parløb mellem kommune, kulturaktører, foreninger, iværksættere, private udviklere, fonde og mange, mange andre, der har sat deres præg på det nye byområde i Roskilde.

Musicon-bydelen vandt i slutningen af 2022 to priser – en dansk og en international – for måden, som den tidligere betonvarefabrik er omdannet til en kreativ, levende bydel.

Udgivelse er produceret af Musicon-sekretariatet, som har gennem 15 år har haft ansvaret for at opbygge det kreative miljø og facilitere udviklingen af området.

Du kan læse erfaringskataloget i en skærmoptimeret bladre-udgave via linket nedenfor.

Via linket her kan du hente kataloget ned som pdf til din computer.