NYT KVARTER MELLEM SKOV OG SKATE

Du får udfordret sanserne i det kommende Hal 12-kvarter. Når området er udbygget, blander selvbyggerboliger og en nyrenoveret skatehal sig med butikker og et håndværkskollegium. Bæredygtighed, spændende byrum og kunst skal binde det hele sammen.

RINGEN SLUTTES

RINGEN SLUTTES

Bevæg dig fra skoven på Musicon via et markant byrum i den nuværende Hal 11, forbi en udvidet og imødekommende skatehal og videre til Rabalderparken. Du kan også gå på opdagelse i den spændende arkitektur eller besøge de nye butikker.

Visionerne er klar for det sidste store udviklingsområde i Musicon-bydelen, Hal 12-kvarteret. Det har fået navn efter bydelens store skatehal, som hører hjemme i en gammel produktionshal - og som var den første bygning til at blive aktiveret af lokale ildsjæle tilbage i 00'erne.

På den måde bliver ringen sluttet i et kvarter, hvor bydelens mangfoldige og bæredygtige profil for alvor folder sig ud.

To akser + en samlende plads = et kvarter med liv, landskab og fællesskab

1 af 3 steps

En grøn forbindelse

En grøn akse skaber forbindelse mellem skoven i vest og Rabalderparken i øst, som lokker med med store grønne arealer, en sø og masser af muligheder for bevægelse.

PROJEKTERNE I HAL 12-KVARTERET

EN MODERNE OG ÅBEN SKATEHAL

Hal 12 og foreningen af samme navn har brugt tusindvis af timer på at opbygge et unikt skatemiljø i den gamle produktionshal fra betonproduktionens tid. Nu skal hallen gennemgå en omfattende og tiltrængt renovering. Blandt andet skal hallen åbnes mod resten af Musicon og tilføres helt nye kvaliteter i form af butikker og andre tilbud til både medlemmerne og bydelens øvrige brugere.

MODERNISERING AF HAL 12

UNIKKE SELVBYG-BOLIGER

Sæt dit helt eget præg på området og på din bolig. Jorden er ved at blive gødet for en af fremtidens boligformer i Musicon-bydelen.

URBANT SELVBYG

BÆREDYGTIGT HÅNDVÆRKSKOLLEGIUM

84 lærlinge inden for byggeriet kan se frem til at bo i lyse og bæredygtige rammer, hvor der er plads og værktøjer til udvikling. Projektet udvikles i tæt partnerskab mellem Roskilde Kommune og Fonde for Håndværkskollegier, som er finansieret af BRFfonden.

HÅNDVÆRKSKOLLEGIET

STORT P-HUS MED MANGE MULIGHEDER

Musicon har vokseværk. Og selv om Roskilde Kommune og bydelens virksomheder, foreninger og beboere arbejder målrettet mod grønne transportformer, så stiger behovet for parkeringspladser. Derfor har byrådet i Roskilde Kommune besluttet at opføre et nyt stort parkeringshus i Hal 12-kvarteret.

P-HUS TIL BÅDE BILER OG AKTIVITETER

Se planerne for Hal 12-kvarteret

En grøn akse slynger sig mellem skoven og Rabalderparken, mens et kulturelt strøg forbinder erhvervsskolerne på Pulsen med Musicons kulturelle centrum. I strukturplanen kan du se tankerne bag udviklingen af det nye Hal 12-kvarter i Musicons sydlige del.

Strukturplan for Hal 12-kvarteret (åbner som pdf)