KVALITETSKOLLEGIUM TIL FREMTIDENS HÅNDVÆRKERE

Et helt nyt kollegium er på vej til Musicon-bydelen. Det er dedikeret unge lærlinge på uddannelserne tilknyttet byggeri. BRFfonden står bag byggeriet, og målet er at styrke respekten omkring håndværksfagene og tiltrække flere unge til byggefagene.

Gode rammer til fremtidens håndværkere

Et helt nyt kollegium er på vej til Musicon-bydelen. Det er dedikeret unge lærlinge på håndværkeruddannelserne tilknyttet byggeri.

BRFfonden står bag byggeriet, og målet er at styrke respekten omkring håndværksfagene og tiltrække flere unge til byggefagene.

I oktober 2021 blev projektet godkendt i byrådet i Roskilde, og umiddelbart derefter underskrev borgmester Tomas Breddam og BRFfondens direktør, Kristian May, en aftale om udvikling af projektet.

Og i januar 2023 blev arkitektkonkurrencen sat i gang.

Læs mere om arkitektkonkurrencen på BRFfondens hjemmeside.

Byggeriet har brug for flere håndværkere

Målet med kollegiet er at tilbyde så gode rammer, at det kan stimulere flere unge til at uddanne sig inden for håndværksfagene. For i takt med, at de ældre i håndværksbrancherne går på pension, skal der være nok unge tømrere, murere og andre i de bygningsrelaterede fag til at tage over.

For at hjælpe den udvikling på vej, skal der nu bygges tre helt nye håndværkskollegier – to i Jylland og et på Sjælland. Musicon-bydelen, som er nabo til Roskilde Tekniske Skole, er udvalgt til at huse det sjællandske håndværkskollegium, og ambitionerne er store, både hvad angår arkitektur, bæredygtighed og rammerne for studier og fritid.

Her bliver der plads til 84 håndværkslærlinge, som kan se frem til helt særlige værkstedsfaciliteter og fællesarealer i høj byggemæssig kvalitet.

Med aftalen har Fonden for Håndværkskollegier sikret sig forkøbsret på grunden, når den kommer i udbud.

Vi har valgt at bygge steder, hvor der er et behov og nogle gode samarbejdspartnere. Og her i Roskilde her vi haft et særligt godt øje til placeringen lige ved siden af erhvervsskolerne og midt i et virkelig dynamisk miljø med Roskilde Festival Højskole, Orange Makers og skatehal som de nærmeste naboer
Kristian May, Direktør i BRFfonden og Fonden for Håndværkskollegier

BRFfonden og Roskilde Kommune i partnerskab

BRFfonden og Roskilde Kommune i partnerskab

BRFfonden har oprettet Fonden for Håndværkskollegier, som står for at udvikle og opføre tre kollegier til lærlinge inden for byggefagene. Et af kollegierne skal opføres i Musicon-bydelen. Direktør Kristian May og borgmester Tomas Breddam skrev i oktober 2021 under på en aftale om at udvikle projektet i Roskilde.