VIL DU BYGGE DIN EGEN BOLIG?

Musicon skal have et bredt udvalg af boligformer. Og måske bliver det med tiden muligt for nybyggere at opføre en bolig med et stærkt personligt præg.

Selvbyggerboliger

I starten af 2020'erne arbejder Roskilde Kommune og en række samarbejdspartnere på at undersøge mulighederne for at bygge egen bolig i Musicon-bydelen.

Projektet "Urbant selvbyg" har fået støtte fra Realdania og Statens Kunstfonds Boliglaboratorium til at udvikle en model for realisering af selvbyg i kommunerne.

Dermed kan Musicon blive det første sted i Danmark, hvor der opføres selvbyggerboliger uden en privat udvikler som mellemled.

Klik her for at læse pressemeddelelsen fra Boliglaboratorium.

Målet: 40 mangfoldige selvbyggerboliger

Med "Urbant selvbyg" håber Roskilde Kommune at skabe fundamentet for cirka 40 selvbyggede boliger på en 4.000 kvadratmeter stor grund i området omkring Hal 12 og Klatreskoven.

Der er tre forskellige typer af boliger i projektet:

  • Rækkehuse (individuelt eller kollektivt)
  • Etagebyggeri (kollektivt)
  • Minimumsbolig, som man selv kan bygge videre på (individuelt eller kollektivt)

Med en realisering af urbant selvbyg vil der opstå et alternativ til det etablerede boligmarked. I første omgang i Musicon-bydelen, men erfaringerne kan forhåbentlig blive brugt i projekter andre steder i Danmark.

Bæredygtighed og sprælsk arkitektur i vente

Selvbyggerne ventes at tilføre Musicon mere eksperimenterede arkitektur, flere fællesskaber og stærke ambitioner om bæredygtighed.

På den måde vil projektet også bidrage til at opfylde målene i Roskilde Kommunes boligpolitik. Den kan du læse mere om ved at trykke på den grønne knap nedenfor.

Boligpolitik i social balance

Boligpolitik i social balance

Læs mere om Urbant Selvbyg

Læs mere om Urbant Selvbyg

Samarbejdspartnere